Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

FN:s särskilda sändebud i Libyen, Ghassan Salame, tror inte att det planerade valet i Libyen kan hållas som planerat den 10 december. Libyen har härjats av kaos sedan diktatorn Muammar Gaddafi störtades av Nato-stödda rebeller 2011. Arkivbild.

Planerat val i Libyen hotat av våldsvåg

Det planerade val som syftat till att lösa den djupa politiska krisen i Libyen ser inte ut att kunna genomföras på grund av en ny våg av strider, enligt FN-sändebudet Ghassan Salame.

- Vi kan hålla val i en nära framtid, ja. Men definitivt inte nu, säger han.

Det var under en fredskonferens i Paris tidigare i år som fyra av Libyens rivaliserande ledare kom överens om att hålla val den 10 december. Salame spår nu att valet tidigast kommer att kunna hållas om tre eller fyra månader.

Över 100 människor har den senaste månaden dödats i strider som rasat mellan olika miliser i utkanten av Tripoli. Staden är säte för den FN-stödda enhetsregeringen GNA. Ett rivaliserande styre i östra Libyen har stöd av Egypten, Ryssland och Förenade arabemiraten.

Vid mötet i Paris möttes GNA:s premiärminister Fayez al-Sarraj och krigsherren Khalifa Haftar, vars armé dominerar de östra delarna av landet, för första gången.