Livet har sakta börjat återgå till en mer normal vardag i Frankrike. Men fortsatt gäller utegångsförbud från klockan 23 i Paris. Bilden är tagen i Paris förra helgen.
Livet har sakta börjat återgå till en mer normal vardag i Frankrike. Men fortsatt gäller utegångsförbud från klockan 23 i Paris. Bilden är tagen i Paris förra helgen. Bild: Lewis Joly/AP/TT

Polis skingrade festande Parisbor med tårgas

ANNONS

Det råder fortfarande utegångsförbud efter klockan 23 i Paris och krav på social distans. Men det har inte stoppat hundratals unga Parisbor som festat loss för tredje natten i rad.

Tre personer greps på lördagen och polisen fick använda tårgas för att skingra folkmassorna som trotsade reglerna. Folksamlingen, som gett sig själva namnet Project X, har festat på kvällarna sedan i torsdags.

Enligt polisen skingrades olika folksamlingar på flera håll i den franska huvudstaden och myndigheterna uppmanar invånarna att fortsätta respektera de regler som gäller när landet lättar på restriktionerna.

Sedan i onsdags är det tillåtet för barer och restauranger att servera gäster inomhus – något som inte varit tillåtet sedan i oktober.

ANNONS

Den franska regeringen hoppas kunna släppa det nationella utegångsförbudet helt den 30 juni.

ANNONS