'Landet av mänskliga rättigheter för poliser' står det på en skylt under en av demonstrationerna mot polisvåld. Arkivbild.
"Landet av mänskliga rättigheter för poliser" står det på en skylt under en av demonstrationerna mot polisvåld. Arkivbild. Bild: Francois Mori/AP/TT

Kritiserade poliser nu på fri fot i Frankrike

ANNONS

De två Parispoliser som misstänks ha misshandlat musikproducenten Michel Zecler kommer att försättas på fri fot i väntan på rättegång, uppger en källa med insyn i fallet.

De två poliserna kommer fortsatt att stå under övervakning från rättsväsendet och förbli ur tjänst. I väntan på rättegång förbjuds de två poliserna från att kontakta Michel Zecler eller någon annan som kan kopplas till det inträffade. De får heller inte bära handeldvapen eller vistas i det område där misshandeln ägde rum.

Fallet med Zecler blev mycket uppmärksammat sedan ett videoklipp från den våldsamma händelsen spridits på nätet. De fyra poliserna som syns i klippet är nu samtliga misstänkta för brott.

ANNONS

Misshandeln skedde i samband med en pågående debatt i Frankrike om en planerad lag som skulle inskränka rätten att publicera bilder på poliser i tjänst. Sedan dess har tiotusentals fransmän demonstrerat mot polisvåld och mot förslaget.

ANNONS