Casper Heise, Köpenhamn.
Casper Heise, Köpenhamn. Bild: Rasmus Thedin/TT

Så här tycker danskarna om inställda besöket

Först ville president Donald Trump komma på statsbesök till Danmark. Sen ville han köpa Grönland, men fick nobben. Sen ville han inte komma längre.

ANNONS

Så här tycker några danskar om Trumps inställda Danmarksbesök:

Rasmus Thedin/TT

– Det är bra att han inte kommer. Men det är ett underligt beteende av en president. Men personligen har jag ingenting emot att han inte kommer. Jag tycker att det är en fullständigt föråldrad och kolonial tanke som inte hör hemma i dagens samhälle att köpa Grönland. Det var absurt, säger Casper Heise.

– Det var inte helt oväntat. Han är på många sätt oberäknelig, han följer inte konventioner. För mig spelar det ingen roll huruvida han kommer hit eller inte, men jag tycker att det är viktigt att vi har ett bra förhållande till USA, säger Jens Skov.

ANNONS
Jens Skov, Kolding.
Jens Skov, Kolding. Bild: Rasmus Thedin/TT

– Han är oförståndig. Jag tror inte att han fattar vad det sätter i gång när han först säger att han ska komma, och sedan ändrar sig. Det var ingen särskilt sympatisk idé att vilja köpa Grönland. Det uppskattades inte i Danmark. Det borde han ha förstått, säger Matthias Borello.

Matthias Borello, Köpenhamn.
Matthias Borello, Köpenhamn. Bild: Rasmus Thedin/TT

– Jag bara skrattade. Både åt att han ville köpa Grönland och att han ställde in. När man tänker att han inte kan bli värre så blir han det ändå. Det här är fräckt och ohövligt beteende, men inte särskilt förvånande, säger Birte Schlörholz.

Birte Schlörholz, Köpenhamn.
Birte Schlörholz, Köpenhamn. Bild: Rasmus Thedin/TT

– Det är skönt att han håller sig borta. Då sparar vi de pengarna. Han gick för långt när han ville köpa Grönland, säger Inger Kjær.

Inger Kjær, Köpenhamn.
Inger Kjær, Köpenhamn. Bild: Rasmus Thedin/TT
ANNONS