Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Palestinier med stenslungor vid den israeliska gränsen mot Gaza.

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Sammandrabbningar med polis – två döda

Två palestinier dödades och flera skadades i sammandrabbningar med israeliska säkerhetsstyrkor vid gränsen mot Gaza. Hundratals palestinier slungade stenar mot säkerhetsstyrkor, som svarade med rökgranater, gummikulor och vanlig ammunition.

Utöver dödsoffren skottskadades sex palestinier i sammandrabbningarna i Gaza. En av dem har livshotande skador enligt hälsomyndigheterna i Gaza. Nyhetsbyrån AFP:s korrespondenter har bekräftat att skarp ammunition användes vid oroligheterna.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

Protesterna bröt ut i kölvattnet av USA:s erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad. Det är tredje fredagen i rad som islamistiska Hamas, som styr på Gazaremsan, utlyst en "dag av raseri" efter president Donald Trumps kontroversiella beslut.

Även på den ockuperade Västbanken bröt oroligheter ut, i bland annat Ramallah och Hebron. Enligt palestinska Röda halvmånen skadades tiotals personer i sammandrabbningar med polis, minst fem av dem skottskadades.

Den israeliska militären skriver i ett uttalande att omkring 1 700 "upploppsmän kastat brandbomber och stenar och rullat ut brinnande däck" i samband med protesterna på Västbanken. Militären uppskattar att omkring 2 000 palestinier deltog i oroligheterna i Gaza.