Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En polis i Dallas kommer fram till Baylor University Medical Center där många kollegor redan samlats efter skjutningarna.

Skjutning chockar poliskåren

Utsattheten bland poliser har aktualiserats av dödsskjutningen i Dallas. Nu handlar det först om att sluta upp bakom varandra, men Anna Nellberg Dennis från Polisförbundet tror också att polisen i USA måste rannsaka sig själv.

Nattens skjutningar i Dallas i USA, där fem poliser dödades, har skakat många inom yrkeskåren.

- Det är klart man blir chockad. Det gör ont, säger Anna Nellberg Dennis, vice ordförande i Polisförbundet och före detta ordförande i det europeiska polisfacket Eurocop.

Bland sina poliskontakter i USA har hon sett hur kollegorna sluter upp och hedrar varandra. Själv ser hon händelsen som oerhört tragisk, men också som en signal om att polisen måste adressera en eskalerande utveckling.

- Det är ju rätt uppenbart att de har ett problem som de måste ta tag i på riktigt. Det handlar väl om både utbildning och bemötande.

Samtidigt nämner Nellberg Dennis de liberala vapenlagarna och att "vem som helst kan springa omkring med ett vapen", vilket skapar "enorm otrygghet" bland poliser.

- Jag tror att man måste ta krafttag där, men också ta ett helhetsgrepp. Polisen måste rannsaka sig lite och försöka bygga upp något hållbart och skapa förtroende hos de här människorna.