Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Skjutningar i Köpenhamn följs av Malmöpolisen

Sedan mitten av juni har det varit 18 gängrelaterade skottlossningar i Köpenhamn. Malmöpolisen följer utvecklingen på andra sidan sundet.

Bara den senaste veckan har det varit fem skottlossningar i stadsdelen Nørrebro och i de nordvästra delarna av Köpenhamn.

På andra sidan Öresundsbron är också Malmö ofta utsatt för skjutningar. Malmöpolisen följer utvecklingen i Köpenhamn, berättar Malmös polismästare Stefan Sintéus.

- Vår underrättelsetjänst pratar med den danska underrättelsetjänsten, så vi informerar varandra om vad som händer. Vi följer inte minst gängen som danskarna har problem med, säger han till TT.

Det är enkelt att resa mellan städerna, bara 20 minuter över Öresundsbron, och Malmöpolisen vet att "deras" kriminella besöker Köpenhamn.

- Sedan om de begår brott där, det kan jag inte uttala mig om. Men vi vet att våra kriminella är över och träffar likasinnade, från och till.

I fredags och natten mot lördag blev två unga män slumpmässigt beskjutna i stadsdelarna Nørrebro och Tingbjerg. Det har fått polisen i Köpenhamn att gå ut med en varning till unga män som vistas i områdena, och som inte har något med gängen att göra, att vara försiktiga.

Den senaste tidens många skjutningar har gjort att polisen har ökat sin närvaro ute på gatorna, och i helgen har extra personal kallats in, rapporterar nyhetsbyrån Ritzau.