Soldater delar ut uniformer till reservister i Perus huvudstad Lima. Militärens och polisen kraftsamlar för att upprätthålla åtgärder som införts med anledning av coronaviruset.
Soldater delar ut uniformer till reservister i Perus huvudstad Lima. Militärens och polisen kraftsamlar för att upprätthålla åtgärder som införts med anledning av coronaviruset. Bild: Martin Mejia/AP/TT

Smittspridningen tar fart i Latinamerika

ANNONS

Coronaviruset tycks spridas på allt bredare front i Latinamerika. AFP har sammanställt siffror från ländernas vårdmyndigheter och från Världshälsoorganisationen (WHO).

Exakt hur många som smittats i regionen är oklart, men viruset har upptäckts hos åtminstone 20 000 personer i de tester som de olika länderna har utfört. Det är dubbelt så många fall som hade registrerats för fem dagar sedan.

Det första fallet i Latinamerika upptäcktes i Brasilien den 26 februari och sedan dess har minst 537 personer insjuknat och avlidit. Landet, som har 210 miljoner invånare, är värst drabbat med 201 dödsfall.

Ecuador är näst värst drabbat med 93 dödsfall och sedan följer Dominikanska republiken med 57.

ANNONS

Obligatoriska karantänsregler har införts i Argentina, Chile, Colombia, El Salvador, Panama och Peru.

En kvinna sitter på en bänk utanför kongressen i Buenos Aires, Argentina. Få människor syns ute i huvudstaden då karantän införts.
En kvinna sitter på en bänk utanför kongressen i Buenos Aires, Argentina. Få människor syns ute i huvudstaden då karantän införts. Bild: Natacha Pisarenko/AP/TT
ANNONS