Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Turkiets försvarsminister Hulusi Akar tillsammans med en officer nära den turkisk-irakiska gränsen i onsdags.

Stor turkisk insats pågår mot PKK i Irak

Turkiets insats i Irak fortsätter. 43 anhängare till den kurdiska gerillagruppen PKK har oskadliggjorts, enligt Turkiet.

Operationen inleddes i norra Irak för 13 dagar sedan, enligt Turkiets försvarsdepartement. Där ingår artilleri och flygattacker vilket följts av insatser med markstyrkor från elitförband.

PKK har sina baser i området. Enligt Ankara syftar operationen till att förstöra härbärgen och grottor som PKK använder och till att oskadliggöra organisationens medlemmar. Enligt turkisk militär har vapen och ammunition beslagtagit. Dessutom har 53 minor och andra explosiva föremål oskadliggjort, och 74 av gerillans grottor och andra slags skydd har gjorts oanvändbara.

Turkiets försvarsminister Hulusi Akar säger att insatsen i området ska fortsätta fram till att "den sista terroristen har neutraliserats".

Inrikesdepartementet uppger att två PKK-medlemmar också neutraliserats i den turkiska provinsen Diyarbakir, liksom fem i provinsen Tunceli. I Diyarbakir greps också en PKK-medlem, enligt uttalandet.

Den vänsterextrema gerillan är terrorstämplad av Turkiet, EU och USA.

Andra kurdiska grupper som Ankara också attackerar och stämplar som terrorister har haft stöd av USA och dess allierade i kriget i Syrien.