Italiensk polis uppställda vid den jaktrobot, som beslagstogs i samband med att man genomförde flera räder mot högerextrema grupper runt om i landet.
Italiensk polis uppställda vid den jaktrobot, som beslagstogs i samband med att man genomförde flera räder mot högerextrema grupper runt om i landet. Bild: Tino Romano ANSA/AP/TT

Stora vapenbeslag hos högerextremister

ANNONS

Italiens polis har gjort stora beslag av vapen, inklusive en jaktrobot, i samband med att räder mot högerextrema grupper genomförts i landet. Enligt polisen riktade man in sig på grupper som misstänkts stödja pro-ryska rebeller i Donbass-regionen i Ukraina.

Även nynazistisk propaganda har hittats hos grupperna.

"Under operationen hittades en jaktrobot i perfekt skick som används av armén i Qatar", skriver polisen i ett uttalande.

Dessutom påträffades en gömma med avancerade vapen inklusive den senaste generationens automatkarbiner och granatkastare.

Tre personer greps i samband med räderna, bland andra en 50-årig tidigare kandidat för det nyfascistiska italienska partiet Forza Nuova.

De andra två, en 42-årig schweizisk medborgare och en 51-årig italienare, greps nära en flygplats i landets östra del och är misstänkta för att ha försökt sälja jaktroboten.

ANNONS
ANNONS