Terrorattacken i Turkiet: 41 döda och 239 skadade

36 personer bekräftades i går döda när två explosioner och automatvapeneld avfyrades på Ataturks flygplats i Istanbul. Enligt nyhetsbyrån Reuters är det 23 turkiska medborgare och 13 utländska medborgare, varav tre har dubbelt medborgarskap, som dött i attacken.

ANNONS
|

Enligt rykande färska uppgifter 12.14 på onsdagen har dödssiffran nu skrivits upp till 41 och 239 skadade skriverbrittiska BBC.Turkiska regeringenhar publicerat ett pressmeddelande där man bekräftar uppgiften, skriver Göteborgs-Posten.

Istanbul death toll rises to 41, governor's office sayshttps://t.co/K2roNFRKWCpic.twitter.com/uvDvPho5OM

— ITV News (@itvnews) 29 juni 2016

I pressmeddelandet från den turkiska regeringen beskrivs händelsen som en "avskyvärd terrorattack" och vidare förklaras att 109 av de totalt 239 sårade har lämnat sjukhuset. 130 personer vårdas ännu på sjukhus.

Utredningen kring vilka gärningspersonerna är och vad deras motiv var fortsätter, ännu har ingen organisation tagit på sig dådet. Den turkiska premiärministern Binali Yildrom har uppgivit att de första fynden tyder på att IS ligger bakom dådet men den uppgiften är ännu inte bekräftad.

ANNONS

Attacken mot Atatürk flygplatsen i Istanbul inträffade strax efter klockan 21 på tisdagskvällen. Tre självmordsbombare öppnade först eld på flygplatsen och sprängde sig sedan i luften, uppgav premiärministern några timmar efter attacken.

– Det var en enorm explosion, extremt högljudd. Taket rasade in. Det är fruktansvärt inne i flygplatsen. Du kan inte känna igen den, skadorna är så stora, sade Ali Tekin, som var i ankomsthallen och väntade på en gäst när attacken hände, till Reuters.

MORE: 5 Saudis, 2 Iraqis among those killed in attack at#Istanbulairport - Turkish officialhttps://t.co/JyIi7Fudf5

— RT (@RT_com) 29 juni 2016

Texten uppdateras.

ANNONS