Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/17

”The Beverly House” reas ut för miljoner

LYXHUSET: ”The Beverly House” har varit till salu länge utan att någon köpare nappat. Kanske var priset på nästan 1,6 miljarder kronor för mycket. Nu har man sänkt priset en hel del. För under en miljard får man ett hem på 4 600 kvadratmeter med två pooler, en nattklubb och 18 badrum.

Att ha ett stort lyxigt hus med allt man behöver och lite till är säkert toppen, förutom när det ska säljas. 2016 låg ”The Beverly House” i Beverly Hills ute till försäljning för nästan 1,6 miljarder kronor, sen sänktes det till 1,2 miljarder kronor 2020, men ingen nappade. Nu har man snart halverat utgångspriset för nu kostar det ”bara” 770 miljoner kronor, detta enligt TopTenRealEstateDeals.com.

”The Beverly House” byggdes 1927 och har bland annat ägts av tidningsmogulen William Randolph Hearst och hans skådespelande fru Marion Davies.

LÄS MER: Pamela Anderson från ”Baywatch” säljer sitt hus

Den spektakulära fastigheten har synts i filmer som ”Bodyguard” med Kevin Costner och Whitney Houston och ”Gudfadern”. Även det blivande presidentparet John F Kennedy och hans nyblivna fru Jacqueline Bouvier tillbringande en del av sin bröllopsresa i huset 1953. Och 2019 firade sångerskan Adele sin födelsedag där.

Egen nattklubb och spa

Vad får man då för "reapriset”? Jo, ett hem på totalt 4 600 kvadratmeter. Med den storleken måste det så klart innehålla en hel del, som till exempel runt 25 sovrum varav några finns i ett gästhus och ett par i en gästlägenhet. Vid poolen ligger också ett hus med ett sovrum och två badrum.

Stort hem kräver många badrum – totalt finns där 18 stycken, perfekt om man är många. Men det finns mer av det mesta som 12 öppna spisar, ett bibliotek i två våningar med handgjorda paneler, ett toppmodernt spa, biljardrum, en nattklubb, två biorum och en vinkällare.

På bottenvåningen finns två matsalar och stort kök. Ett av vardagsrummen har ett välvt handmålat tak med ett unikt mönster.

I dessa coronatider när man inte kan hänga på gymmet som vanligt kan kanske hallen på övervåningen vara ett ställe att motionera på. Den är hela 31 meter lång och 12 meter bred.

Men så klart finns det mer: På utsidan finns det två pooler, en tennisbana, ett poolhus, dammar och ett gästhus på 600 kvadratmeter. Gillar man stora fester och har en massa polare, så är en av utomhusterrasserna perfekt, den har plats för 400 sittande middagsgäster. Terrassen och området runt har plats för 1 000 minglande gäster. Men det finns så klart inte bara en terrass, där finns flera att hänga på.

Trädgården designades av landskapsarkitekten Paul Thiene och ser ut att fortfarande få mycket kärlek i form av växter och figurklippta träd och buskar.

Hyra för fem miljoner kronor

Så länge huset inte är sålt kan man hyra det för event som fester och bröllop. Genom åren har kungligheter haft fester där, där har varit stora konserter, fester för företag och kändistillställningar i samband med Oscarsgalan, Golden Globe och Grammygalan bland annat.

Vill man inte köpa stället kan man hyra det. För en månad är då startpriset fem miljoner kronor.