Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Emma Thompson och Richard Ratcliffe, Nazanin Zaghari-Ratcliffes man.

Thompson ledde protest för fängslad kvinna

Skådespelaren Emma Thompson höll under lördagen en demonstration i London där hon krävde att den brittiska regeringen skulle göra mer för att fria den brittisk-iranska kvinnan som sitter fängslad i Teheran.

Den Oscarsbelönade Thompson anklagade även utrikesminister Boris Johnson för att ha gjort Nazanin Zaghari-Ratcliffes situation värre.

- Om jag kan ta mig ur sängen med lunginflammation för att stödja en fruktansvärt illa behandlad medlem av vår gemenskap kan vår utrikesminister sätta sig på ett plan, åka till Iran och ta itu med problemet som han allvarligt förvärrat, sade hon vid demonstrationen.

Boris Johnson har kritiserats för hur han har hanterat fallet och satt Zaghari-Ratcliffe säkerhet på spel. Bland annat har han påstått att hon utbildat journalister i Iran, något som inte stämmer enligt familjen.

Nazanin Zaghari-Ratcliffe, som arbetar för Thomson Reuters Foundations ideella gren, greps på Teherans flygplats i april förra året. Hon avtjänar i dag ett femårigt fängelsestraff för påstådd uppvigling och ska åtals den 10 december för spridning av propaganda – något som kan förlänga hennes straff.