Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Trump har testat positivt för covid-19

Donald Trump och hans fru Melania har testat positivt för coronaviruset, meddelar presidenten via Twitter. Med sina 74 år anses han tillhöra en riskgrupp, men enligt Vita husets läkare mår presidenten bra.

Donald Trump och hans fru Melania har testat positivt för covid-19. Det meddelade presidenten på sitt Twitterkonto strax innan klockan 7 svensk tid.

”Vi kommer genast att påbörja vår karantän och återhämtningsprocess. Vi kommer ta oss igenom detta TILLSAMMANS”, skriver han vidare.

LÄS MER: Fauci sågar Trumps virusbesked

LÄS MER: Toppolitikerna som testat positivt för corona

Trump har tidigare berättat att hans nära rådgivare Hope Hicks bekräftats smittad.

I tisdags färdades Hicks med Trump på presidentplanet Air Force One i samband med presidentvalsdebatten i Cleveland. Hon ska även ha rest i en helikopter tillsammans med presidenten från ett kampanjmöte i Minnesota dagen efter. Det fångades på bild och gav upphov till kritik bland Trumpmotståndare i sociala medier eftersom Hicks inte bar något munskydd.

Donald Trump är 74 år gammal och anses därmed tillhöra en riskgrupp. Vita husets läkare säger i ett uttalande att presidenten och hans fru mår bra och att de planerar att stanna i Vita huset, skriver AP. Läkaren säger också att Trump kommer fortsätta arbeta medan han återhämtar sig.

Som AP påpekar har president Trump konsekvent tonat ner riskerna med att själv smittas, även efter att personal i vita huset fått covid-19 i maj.

– Jag kände mig inte sårbar över huvud taget, sa Trump då.

LÄS MER: 200 000 amerikaner döda i coronaviruset