Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Nancy Pelosi vid ett möte med Donald Trump i Ovala rummet. I mitten vicepresidenten Mike Pence. Arkivbild.

Trumps svar: Ställer in Pelosis resor

Det amerikanska representanthusets talman Nancy Pelosi uppmanade president Donald Trump att skjuta upp sitt årliga tal till nationen med anledning av nedstängningen av flera av landets myndigheter. Trump svarar med att dra in möjligheten för Pelosi att använda flygplan för resor i tjänsten – så att hon inte kan genomföra sina planerade resor i närtid.

"Jag måste tyvärr informera dig om att din resa till Bryssel, Egypten och Afghanistan har skjutits upp med anledning av nedstängningen", skriver presidenten i ett brev som publiceras i sin helhet av hans pressekreterare Sarah Sanders i sociala medier.

"I ljuset av att 800 000 fantastiska amerikanska arbetare inte får någon lön är jag säker på att du håller med om att det är helt i sin ordning att skjuta upp detta PR-event."

I stället uppmanar han Pelosi att möta honom i budgetförhandlingarna som orsakat nedstängningen.

I dem har Donald Trump ställt ett ultimatum som går ut på att kongressen måste gå med på att finansiera ett bygge av en mur eller barriär längs med gränsen mot Mexiko. Men Demokraterna i kongressen vill inte godkänna de 5,7 miljarder dollar som Trump krävt för bygget.