Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Turkiets utrikesminister Mevlüt Cavusoglu och USA:s utrikesminister Mike Pompeo vid ett tidigare tillfälle i sommar. Arkivbild.

Turkiet: Hot fungerar inte

Hot och sanktioner kommer inte att fungera, säger Turkiets utrikesminister om USA:s sanktioner mot två ministrar.

- Vi har sagt från början att den andra sidans hotfulla ton och sanktioner inte kommer att ge resultat. Vi upprepade detta i dag, säger Mevlüt Cavusoglu.

Uttalandet kom efter ett möte med USA:s utrikesminister Mike Pompeo i Singapore.

USA har nyligen infört sanktioner mot två ministrar i den turkiska regeringen, vilket Turkiet har kallat oacceptabelt. Sanktionerna kom till stånd efter det att den amerikanske pastorn Andrew Brunson, som suttit frihetsberövad i Turkiet sedan 2016, i förra veckan sattes i husarrest.

Brunson greps i oktober 2016 misstänkt för samröre med Gülenrörelsen samt den kurdiska PKK-gerillan, båda terrorstämplade i Turkiet.

Ministrarna är överens om att fortsätta arbeta för att lösa den diplomatiska krisen mellan länderna och hade "ett konstruktivt samtal", enligt det amerikanska utrikesdepartementets talesperson Heather Nauert.

- Jag hoppas att de ser det här för vad det är, ett bevis för att vi verkligen menar allvar, säger Mike Pompeo om sanktionerna.