Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rysslands utrikesminister Sergej Larov, till vänster, skakar hand med Turkiets dito Mevlüt Cavusoglu efter deras gemensamma presskonferens i Ankara på tisdagen.

Turkisk-rysk vrede över USA-sanktioner

Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov, på besök i Turkiet, beskriver de nya amerikanska sanktionerna mot Ankara och Moskva som illegala. Åtgärderna är ett sätt för USA att tillskansa sig ett orättmätigt överläge i den globala handeln, fortsätter Lavrov under presskonferensen med sin turkiske kollega Mevlüt Cavusoglu.

Han passar även på att ge en känga åt den amerikanska dollarn, som han hävdar på sikt kommer att tappa sin roll som ledande valuta i världshandeln. Ryssland har den senaste tiden övervägt möjligheten att börja använda nationella valutor vid bilaterala handelsöverenskommelser med Turkiet, Kina och Iran, tillägger Lavrov.

I fokus för mötet mellan Lavrov och Cavusoglu har även Syrien stått. Enligt det ryska utrikesdepartementet planeras ett Syrienmöte i en snar framtid där det är tänkt att ledarna för Ryssland, Frankrike, Turkiet och Tyskland ska delta.