Räddningspersonal och brandmän vid den utbrända bussen i Bayern.
Räddningspersonal och brandmän vid den utbrända bussen i Bayern.

Tysk bussolycka krävde 18 liv

Tysk polis bekräftar att 18 människor har omkommit i en svår bussolycka i Bayern i södra Tyskland. Ytterligare 30 personer är skadade. För två är tillståndet livshotande.

ANNONS
|

Olyckan inträffade omkring klockan sju på måndagsmorgonen då bussen, som körde i riktning mot Nürnberg, kolliderade med en lastbil på motorvägen A9 i höjd med Münchberg och fattade eld.

Bilder från platsen visar ett helt utbränt bussvrak.

Flera döda

Efter olyckan saknades 18 personer och polisen har bekräftat att samtliga omkommit, rapporterar Süddeutsche Zeitung. Av de 30 personer som överlevt är flera allvarligt skadade.

Helikoptrar och ambulanser larmades till olyckan och över hundra personer har deltagit i räddningsarbetet. Motorvägen stängdes av i båda riktningarna, men den norrgående körbanan kunde öppnas igen mitt på dagen.

Bussen kom från Sachsen i östra Tyskland, enligt tyska medier. De flesta av passagerarna var pensionärer, skriver Süddeutsche Zeitung. Sammanlagt ska 46 passagerare och två chaufförer ha befunnit sig ombord. En av chaufförerna lyckades ta sig ur den brinnande bussen, men är svårt chockskadad.

ANNONS

Merkel bestört

Tysklands förbundskansler Angela Merkel uttrycker sitt medlidande med de drabbade.

- Våra tankar går i den här stunden till de anhöriga, och vi önskar så klart från hjärtat att alla skadade får ett snabbt tillfrisknande, säger hon vid en presskonferens.

Olyckan är en av de dödligaste i sitt slag i Tyskland. I juni 2007 omkom 13 människor då deras buss körde av vägen och störtade nedför en ravin i Sachsen-Anhalt i östra delen av landet.

TT
Fakta: Bussolyckor

Italien, 21 januari 2017: En ungersk buss med 56 passagerare börjar brinna efter att ha krockat på en motorväg nära Verona. 16 människor dör, de flesta tonåringar på väg hem från en skidresa till Frankrike.

Frankrike, 23 oktober 2015: Minst 43 människor omkommer när en turistbuss med pensionärer kolliderar med en lastbil och börjar brinna nära Puisseguin i sydväst. Olyckan är den värsta i Frankrike på tre decennier.

Turkiet, 23 januari 2014: 21 människor omkommer när en buss välter i vinterhalkan på en väg i mellersta Turkiet.

Schweiz, 13 mars 2012: 28 människor, däribland 22 barn, omkommer i en olycka i Sierre i södra delen av landet, på väg hem från en skidresa. Bussen är på väg till Belgien.

Källa: AFP

ANNONS