Tyska myndigheter försöker hitta besökare vid en gudstjänst i Frankfurt tidigare i maj. Kyrkan på bilden har inget med texten att göra. Arkivbild.
Tyska myndigheter försöker hitta besökare vid en gudstjänst i Frankfurt tidigare i maj. Kyrkan på bilden har inget med texten att göra. Arkivbild. Bild: Matthias Schrader/AP/TT

Tysk jakt på smittade efter gudstjänst

ANNONS

Tyska myndigheter försöker spåra deltagarna vid en gudstjänst i Frankfurt den 10 maj sedan 107 personer testats positivt för coronaviruset.

Kyrkorna i delstaten Hessen, där Frankfurt ligger, har kunnat hålla gudstjänster sedan den 1 maj förutsatt att de följer regler om hygien och ser till att alla håller avstånd till varandra.

– Den här situationen visar hur viktigt det är för oss alla att vara uppmärksamma och undvika att slarva, särskilt nu när restriktionerna lättar. Viruset är fortfarande här och kommer att sprida sig, säger Kai Klose, hälsominister i Hessen.

Det är inte känt om alla 107 smittade deltog i gudstjänsten eller om även personer som smittats av kyrkobesökare räknas in.

ANNONS
ANNONS