Räddningsarbetare vid ett annat dåd av Boko Haram i Maiduguri, Nigeria, tidigare i veckan. Arkivbild.
Räddningsarbetare vid ett annat dåd av Boko Haram i Maiduguri, Nigeria, tidigare i veckan. Arkivbild.

Uppgifter: Över 50 döda i Nigeria

Över 50 personer har tidigare i veckan dödats i en attack av terrorgruppen Boko Haram i nordöstra Nigeria. Det uppger flera källor för AFP och varnar för att dödssiffran kan stiga.

ANNONS
|

Dådet i tisdags riktade sig mot en stor grupp människor som letade efter oljefyndigheter. Det inträffade nära staden Magumeri. Exakt vad som har hänt är ännu oklart.

Militären uppger att tio personer dödats i attacken, medan representanter för universitet i Maiduguri vars geologer ingick i gruppen bekräftar fem personers död.

Men källor som AFP talat med uppger att det är betydligt fler än så.

- Dödssiffran fortsätter att stiga, säger en källa med insyn i räddningsarbetet.

ANNONS

- Nu har vi mer än 50, och fler kroppar kommer in.

Överfallet beskrevs tidigare som ett kidnappningsförsök, men nu kommer brutala detaljer om vad som inträffat. En räddningsarbetare säger att många kroppar har hittats i terrängen. Ett tiotal av de döda uppges ha bränts levande i ett fordon som fastnat i ett dike.

- Det är tydligt att det inte var ett kidnappningsförsök. De (Boko Haram) attackerade bara för att döda, säger en källa.

Konflikten i nordöstra Nigeria har krävt minst 20000 människoliv och gjort mer än 2,6 miljoner människor hemlösa sedan 2009.

TT-AFP
ANNONS