Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jättekaninen Darius befaras ha blivit stulen och polisen vädjar nu om allmänhetens hjälp. ”Det är en unik kanin”, skriver polisen i Worcestershire på sin hemsida. Bild: West Mercia Police
Jättekaninen Darius befaras ha blivit stulen och polisen vädjar nu om allmänhetens hjälp. ”Det är en unik kanin”, skriver polisen i Worcestershire på sin hemsida. Bild: West Mercia Police

Världens största kanin stulen

Världens största kanin, enligt Guinness Rekordbok, har blivit stulen.
En belöning på 1 000 pund är nu utlyst för att 129 centimeter långa Darius ska hittas.
– Snälla, få hem honom, skriver matten Annette Edwards på Twitter.

Enligt den lokala polisen försvann den kontinentala jättekaninen från sitt hem utanför staden Worcester i västra England under natten mot söndagen.

Misstanken är att någon stal djuret när det befann sig i sin inhägnad i matten Annette Edwards trädgård i det lilla samhället Stoulton.

129 centimeter långa Darius utsågs 2010 som världens största av sin ras av Guinness Rekordbok och har sedan dess varit en lokalkändis i området, som även är känt för sin berömda Worcestershiresås.

Polisen vädjar om tips

Kaninens försvinnande har fått stor uppmärksamhet. Stora brittiska medier som till exempel BBC och The Guardian rapporterar att Darius matte Annette Edwards via Twitter har utlyst en belöning på 1 000 pund till den som ser till att djuret hittas.

Matten förklarar också att kaninen är för gammal för avel nu, om det skulle kunna ha varit syftet med den misstänkta stölden. Att bli stor ligger nämligen i släkten, då det tidigare rekordet som världens största kanin innehölls av kaninens mor, Alice.

Darius försvinnande har också kommenterats av den lokala polisen som på sin hemsida konstaterar att han är unik.

– Vi vädjar om information efter stölden av en prisbelönt kanin från sitt hem i Stoulton, skriver en presstalesperson för polisen i grevskapet Worcestershire.