Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Duduzane Zuma, med pappan och expresidenten Jacob i bakgrunden, vid en korruptionsrättegång i maj. Arkivbild. Bild: Themba Hadebe/AP/TT
Duduzane Zuma, med pappan och expresidenten Jacob i bakgrunden, vid en korruptionsrättegång i maj. Arkivbild. Bild: Themba Hadebe/AP/TT

Zumas son frias efter dödlig bilkrasch

Duduzane Zuma, son till Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma, frias från anklagelser om vållande till annans död i anslutning till en bilkrasch 2014.

En kvinna miste livet när politikersonen en sen kväll körde in i en minibuss med sin Porsche. Själv har Duduzane Zuma hävdat att han förlorade kontrollen när hans bil fick vattenplaning. Ett försvar som rätten väljer att acceptera.

-Ingen del av den framlagda bevisningen har styrkt att det fanns någonting som någon i den åtalades position kunde ha gjort annorlunda, säger domaren Tebogo Thupaatlase.

Jacob Zuma hyllar det friande utslaget.

-Rätten värderade situationen korrekt och dess beslut gläder mig.

Expresidenten Jacob Zuma styrde Sydafrika fram till våren 2018 då han tvingades bort i kölvattnet av en omfattande mutskandal centrerad runt den mäktiga affärsfamiljen Gupta, som sonen Duduzane Zuma tidigare arbetat för.

Jacob Zuma, i dag 76 år, väntar fortfarande åtal för 16 fall av korruption.