Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
En man åkte dit inte mindre än två gånger inom en halvtimme för fortkörningen, både på väg till och från barnets skola.
En man åkte dit inte mindre än två gånger inom en halvtimme för fortkörningen, både på väg till och från barnets skola.

Åkte fast för fortkörning två gånger samma dag

En småbarnsfar i Vänersborg hade lite för bråttom på tisdagsmorgonen när han lämnade sitt barn i skolan. Han åkte nämligen dit för fortkörning inte mindre än två gånger.

– Det här är ju något som händer väldigt sällan, det var ju lite udda får man säga. Första gången gick tydligen inte budskapet fram, säger Stefan Jakobsson, på trafikpolisen i Vänersborg.

Trafikpolisen väst lade på onsdagen ut den lite annorlunda och sedelärande historien på sin Facebook-sida.

Det var vid en av polisens hastighetskontroller i Vänersborg under tisdagen, som mannen stoppades när han var på väg till skolan med sitt barn. Hans hastighet uppmättes till 67 kilometer/timmen på en 50-sträcka.

Mannen godtog en ordningsbot och åkte vidare. Men han hade tydligen inte lärt sig av läxan, utan bara en halvtimme senare när han var på hemväg igen från skolan passerade han en annan hastighetskontroll som satts upp av trafikpoliser och aspiranter på en 70-sträcka strax utanför tätorten.

Småbarnsfadern körde då i 97 kilometer i timmen på en 70-väg, alltså 27 kilometer för fort. Även denna gång godtog han en ordningsbot och körde sedan vidare.

– Man får ju hoppas att det inte blev tredje gången gillt när han åkte vidare utan att han lärde sig den här gången, säger Stefan Jakobsson.

Mannen i fråga har tydligen sedan tidigare i år åkt fast för en fortkörning, så chansen är stor att hans körkort med största sannolikhet kommer återkallas av Transportstyrelsen på grund av upprepade trafikbrott.