Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ökad bevakning efter kopparstölder

Bohusbanan har flera gånger drabbats av kopparstölder. Tågtrafiken har stoppats och många resenärer har drabbats. Nu ökar Trafikverket bevakningen.

Aldrig förr har så många kopparstölder skett på Bohusbanan. Bohusläningen har tidigare rapporterat om hur det under drygt två månader skett 25 stölder. 

– Nu har vi intensifierat bevakningen och vi har dessutom sett till att entreprenörerna rör sig mer runt banorna. Det är för att störa de här tjuvarna, säger Christer Ahlin som är enhetschef för järnvägsunderhåll i västra distriktet på Trafikverket.

Även innan stöldvågen intensifierade myndigheten bevakningen men nu har de alltså gjort det ytterligare. 

På tisdagsmorgonen gick Trafikmyndigheten ut med informationen om att det skulle ha varit ytterligare en stöld som ställde in tåg. Christer Ahlin sa sedan att den informationen var fel och att det handlade om en reparation som behövde göras efter en gammal stöld.

Förra veckan skedde därmed den senaste stölden. Om att det varit en tid sedan senaste stölden beror på den utökade bevakningen vill Christer Ahlin inte spekulera i. Däremot skedde en stöld i Viskafors i Borås kommun häromdagen. 

– Vi har sett att man använt sig av ungefär samma tillvägagångssätt som på Bohusbanan men om det är samma tjuvar vet vi inget om, säger Christer Ahlin.

Han har nu varit i kontakt med polisen för ett närmare samarbete för att komma åt problemet om det är en liga som härjar längs med Bohusbanan.

LÄS MER: