Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

1000 frivilliga från Missing people söker efter Dante, 12 år

Omkring 1000 personer från Missing People har deltagit i sökandet efter Dante under onsdagen.
– Vi har avsökt 100 segment i dag och kommer att fortsätta att söka hela natten, berättar organisationens presstalesperson Tessan Jigfjord.

Det är ett myller av människor som samlats utanför fotbollsarenan i Falkenberg, där sökorganisationen Missing People har sin uppsamlingsplats. Temperaturen har sjunkit i takt med mörkrets intrång och landat på sju grader.

De frivilliga sökarna trampar på stället och värmer sig med mat och kaffe som delas ut på platsen.

Tessan Jigfjord, presstalesperson för Missing People, uppskattar att omkring 500 personer står och väntar på att få nya direktiv från polisen.

– Man väntar på att få nya kartor och nya segment att leta igenom. Hittills idag har vi hunnit söka igenom 100 segment, men utan resultat. Vi har hittat en jacka men det fyndet avskrevs senare, berättar hon.

"Ficklampor, batterier och energi"

Men några planer på att pausa sökandet finns inte, menar hon.

– Vi kommer att fortsätta för vi tänker att vi ska hitta honom.

LÄS MER: Polisen: Lokalbefolkningens engagemang är enormt

Under natten mot onsdagen sökte cirka 800 frivilliga efter Dante. Tessan Jigfjord gissar att det kommer bli lika många denna natt.

– Det som behövs är ficklampor, batterier och energi, säger hon.

Tobias Blixt och Jesper Hedlund deltar i sökandet efter tolvåriga Dante. "Jag har själv barn och vill visa mitt engagemang för den här familjen som råkat ut för det här tragiska," säger Tobias.. Bild: Anders Ylander
Tobias Blixt och Jesper Hedlund deltar i sökandet efter tolvåriga Dante. "Jag har själv barn och vill visa mitt engagemang för den här familjen som råkat ut för det här tragiska," säger Tobias.. Bild: Anders Ylander

LÄS MER: Grannen Maria hjälper till i sökandet: "Det är fruktansvärt"

Första gången

Två personer som varit ute och letat och som står och fyller på med energi, i form av hamburgare, är Tobias Blixt och Jesper Hedlund. De har aldrig deltagit i Missing People tidigare men kände att de inte kunde sitta hemma denna kväll:

– Min lillebror har downs syndrom, precis som Dante. Jag känner att om det hade varit tvärtom och han som hade varit försvunnen så hade jag velat att så många som möjligt hade hjälpt till och letat efter honom, säger Jesper.

– Jag har själv barn och vill visa mitt engagemang för den här familjen som råkat ut för det här tragiska. Man lider med dem som lever i den här ovissheten. Så jag gick hit och frågade var jag kunde hjälpa till, fick en väst och beskedet att det bara var att sätta igång, säger Tobias Blixt som bor i Falkenberg och i samma område som Dante.

"Fynd i skogen"

I närheten av Skrea strand har en grupp om 17 personer gett sig ut i ett skogsområde. Efter att ha gått cirka 15 meter in i skogen stannar skallgångskedjan. En kvinna undersöker något på marken och ropar högt ”fynd!”.

En gruppledare går fram och undersöker föremålet och ringer sedan ett samtal.

Man avskriver även detta föremål, ställer upp sig på nytt i kedjan och fortsätter in i skogen.