Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: Henrik Montgomery/TT

21-årig sexsadist döms till fem års fängelse

Samlagen började nästan varje gång frivilligt, vittnar tidigare flickvänner. Men efter en stund kom våldet och strypsexet. Nu döms en 21-årig man till fem års fängelse för bland annat två våldtäkter och flera brutala övergrepp.

Det var i förra året som mannens övergrepp började uppdagas för polisen. En tidigare flickvän till den unge mannen polisanmälde honom för att han slagit henne.

Mannen har bland annat bränt hennes händer med en cigarett vid två tillfällen, vid tre tillfällen satt sig över henne och slagit henne med upprepade knytnävsslag och vid upprepande tillfällen skjutit henne med en soft air gun.

Han har även strypt kvinnan under samlag som de haft. Kvinnan ska vid flera av dessa tillfällen gråtit och bett mannen att sluta men han har då svarat: "Det är väl ändå jag som är man". Flera gånger har kvinnan svimmat av strypgreppen.

Efter att mannen åtalats trädde ytterligare en kvinna fram med skräckberättelser om vad mannen utsatt henne för. Det handlade främst om sadistiska våldtäkter. Kvinnan har vittnat om att han ska ha strypt henne såpass hårt under våldtäkterna att hon börjat blöda ur både näsan och munnen.

LÄS MER: 21-åring nekar till våldtäkt – "strypsexet var frivilligt"

En tredje kvinna finns också bland de som utsatts av brott utav mannen. Hon är en vän till en av hans tidigare flickvänner och de var alla tillsammans på samma fest. Senare på kvällen skulle de ut på en nattklubb men mannen nekades inträde.

Han tog då ut sin ilska på flickvännens kompis och härmade samt gjorde narr av hennes dialekt. När hon sa ifrån slog han henne med knytnävsslag i ansiktet två gånger.

De första brotten mannen stått åtalad för inträffade under sommaren 2016. Det sista var i slutet av förra året och mannen har suttit häktad sedan i januari tidigare i år.

Mannen har nekat till de flesta anklagelserna. I de fall där det varit tal om strypning menar han att kvinnorna själva varit intresserade av strypsex och att det har skett under samförstånd.

Tingsrätten i Uddevalla har dock bedömt kvinnornas berättelser som troliga och mannen döms nu till fem års fängelse för bland annat grov kvinnofridskränkning, två fall av våldtäkt, grov misshandel och flera fall av misshandel.

– Jag är relativt nöjd med domen, jag hade yrkat på ett långt fängelsestraff. Framförallt är jag väldigt nöjd med att han dömdes på samtliga punkter, säger åklagaren i målet Robert Beckard.