Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/7

36-åringen åtalas för sexuella ofredanden under Gothia Cup

Han misstänks ha tafsat på tre unga tjejer i samband med invigningen av Gothia Cup. Nu åtalas den 36-årige mannen för sexuellt ofredande. I dag kommer de unga tjejerna att möta mannen i rätten.

Han skulle ha varit ledare för ett lag i Gothia cup. I stället är han nu en del av en rättsprocess. Det var i samband med invigningen av Gothia Cup som brottet ska ha begåtts. 

Tre flickor i 15-årsåldern blev omringade och tafsade på av ett gäng på ungefär 30 personer. En person ska ha varit mer drivande – den 36-årige mannen som var en av ledarna för ett av lagen som skulle delta i turneringen.

- Han misstänks ha sexuellt ofredat, tafsat kan man säga, på tre unga tjejer. Två stycken är 15 år fortfarande. Min bedömning är att det är en allvarlig händelse och det har varit väldigt omskakande för de här tjejerna. De mår inte alls bra, sa kammaråklagare Stefan Lind i samband med häktningsförhandlingen i fredags.

Häktades inte

Rätten ansåg då att han är på sannolika skäl misstänkt för brotten, de ansåg dock inte att det fanns skäl att häkta honom så han släpptes på fri fot.

- Domaren gör bedömningen att det är ett för lågt straffvärde för att hålla honom häktad och det kan man köpa det, sa åklagaren om beslutet.

I stället fick han reseförbud och måste anmäla sig hos polisen varje dag, senast klockan 11. 

- Det är i viss mån också ett frihetsberövande kan man säga. Det är ett tvångsmedel i alla fall. Han får ju inte lämna Göteborg utan åklagarens tillåtelse och måste anmäla sig hos polisen, kommenterade Stefan Lind.

Nekar till brott

Mannen har förnekat brott under hela utredningen.

- Det finns egentligen en rad påståenden från åklagarens sida. De stämmer inte överens med vad min klient säger ha hänt. Så min klient står fast vid de uppgifterna han lämnat tidigare. Han är oskyldig. Han har inte sexuellt ofredat tjejerna på det sätt som åklagaren påstår, har hans advokat Fredrik Engström sagt.

Han har också berättat att mannen medger att han tagit kort med tjejerna.

I dag har stämningsansökan lämnats in mot mannen. Han åtalas för sexuellt ofredande.

Efter lunch kommer det att vara en så kallad bevisupptagning i tingsrätten. Då kommer de tre tjejerna att ta plats i rättssalen tillsammans med den misstänkte mannen. Både åklagare och advokat har då möjlighet att ställa frågor till tjejerna.