Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

7 saker du kan hitta på i helgen

Rock, konst, futsal och kakdrottning i opera. Helgen är full av evenemang. Bohusläningen har listat sju saker du kan hitta på.

Babblarna Andra Musikalen

Något för barnen? Första musikalen spelades 431 gånger – nu kommer uppföljaren. Barnens favoriter Faffa, Vovvo och Klonk kommer tillbaka i Babblarna Andra Musikalen. Barnen får dansa och sjunga med i såväl gamla som nya låtar. Babblarna Andra musikalen spelas på Östraboteatern på lördag kockan 13.

Futsal-slutspel i Agnebergshallen

I Agnebergshallen spelas futsal av hög klass på söndag klockan 14. Slutspelet har dragit igång och det är dags för semifinaler. IFK vann mot Örebro i senaste hemmamatchen och spelade lika i Örebro senast. Nu är det Falcao Futsal Club som står för motståndet. Hittills obesegrade, men då har de inte mött IFK Uddevalla ännu...

Prova på ridning i Färgelanda

Färgelanda ridklubb håller öppet för provridning i helgen. På lördag klockan 13 slår ridklubben upp sina dörrar för alla de som velat testa att sitta på en häst.

Afrikanska sagor, berättande och livemusik för barn

Assane och Tapha berättar sagor och sjunger sånger från Senegal på lördag klockan 14.30 i Lysekils stadsbibliotek. Sångerna och sagorna är en stor del av den västafrikanska traditionen. Musiken berättar om vad som hände den hungriga krokodilen, den lataste mannen i världen och flickan som fick alla att lyssna.

Vernissage på Galleri Vitt Brus

Alexander Fjelnseth är konstnär född i Göteborg, uppvuxen på Tjörn och bosatt i Uddevalla. Han målar nästan enbart med olja och föredrar att måla på pannåer av trä eller aluminiumkompositmaterial. På lördag klockan 13 har han vernissage på Galleri Vitt Brus i Uddevalla.

Australiensisk rocklegendar till Uddevalla

Chris Bailey är en av personerna bakom bandet The Saints. På fredag kommer han till Uddevalla och uppträder på Uddevallakassettens lilla scen Kontoret. Bailey är en av Australiens största rockikoner. Insläpp klockan 19.30, konserten börjar en timme senare.

Kakdrottningen och operasångaren

På söndagen bjuds det på italiensk opera – och kakor. Operasångaren Marco Stella får sällskap av kakdrottningen Birgitta Rasmusson, känd från tv-programmet Hela Sverige bakar, i föreställningen Viva la tårta. Det bjuds på en underhållande, inlärande och välsmakande eftermiddag på Kulturhuset Hav & Land klockan 14.00.