Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

78-åring döms för att onanerat inför 14-åring på besök

Han kände sig utanför, har den 78-årige mannen sagt. Men han kunde inte förklara varför han blottade sig och onanerade på en minderårig flicka som var på besök i hans hem.

Händelsen inträffade i en kommun i Bohuslän i augusti förra året. Den då 14-åriga flickan var på besök i den äldre mannens hem tillsammans med några släktingar. De höll på att packa för att resa hem när hon fick se mannen utanför rummet.

Först såg hon bara huvudet har flickan berättat. Men eftersom mannen stirrade på henne tittade hon igen, och såg då tydligt att kalsongerna var nedhasade och att han onanerade med ena handen. Flickan skrek till och frågade vad han höll på med, varpå mannen slutade och försvann därifrån.

"Hade knappt erektion"

Hon berättade direkt för en av släktingarna som var med henne vad som hänt och denne konfronterade mannen som då erkände. Mannen ställdes inför rätta, och medgav i domstolen att han blottat sig. Han berättade att det skedde "sekundsnabbt" och på ett avstånd av 587 centimeter från flickan.

Han tyckte dock inte att han onanerat eftersom han knappt hade erektion.

Mannen berättade att han suttit och tittat på tv och kände sig utanför, men att han inte vet varför han blottade sig för flickan.

Uddevalla tingsrätt anser att flickans berättelse är trovärdig och dessutom får stöd av vittnesuppgifter. Tingsrätten dömer därför mannen, som nu är 78 år, för sexuellt ofredande. Han döms till dagsböter om sammanlagt 10 000 kronor. Han ska också betala 5 000 kronor i skadestånd till flickan.