Antalet bekräftade fall sjunker i Uddevalla – första gången på flera veckor

Nya siffror visar att antalet bekräftade coronafall sjunker i flera kommuner i Bohusläningens utgivningsområde. I Uddevalla minskar antalet fall för första gången på flera veckor och på Orust har antalet nya smittade personer nästan halverats.

ANNONS
|

Det har nu gått över ett år sedan pandemin slog till i Sverige och vaccineringsarbetet pågår för fullt ute i kommunerna. De senaste veckorna har smittan trots detta ökat i flera av kommunerna i Bohusläningens utgivningsområde.

Men enligt färska siffror kan situationen vara på väg att vända. Efter flera veckor med stadigt ökade bekräftade fall i Uddevalla vände trenden förra veckan. 253 personer testade positivt för covid-19, vilket är en minskning från 302 fall veckan innan.

Nästan halverats på Orust

Störst minskning har inträffat på Orust. Efter att ha legat runt 60 bekräftade fall två veckor i rad visar de nya siffrorna på en rejäl sänkning då 35 testades positivt förra veckan.

ANNONS

Tanums kommun ser en minskning från 43 till 30 fall och i Strömstad har det minskat från 38 till 26 personer som testat positivt.

I Munkedal och Sotenäs är situationen nästan oförändrad med en ökning av något enstaka fall. Förra veckan uppvisade 58 respektive 36 personer positiva test.

I Färgelanda har den största ökningen av smittan inträffat. 34 personer har testat positivt i jämförelse med 28 personer veckan innan.

ANNONS