Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Håkan Fredriksson
Bild: Håkan Fredriksson

Antalet bekräftade fall sjunker i Uddevalla – första gången på flera veckor

Nya siffror visar att antalet bekräftade coronafall sjunker i flera kommuner i Bohusläningens utgivningsområde. I Uddevalla minskar antalet fall för första gången på flera veckor och på Orust har antalet nya smittade personer nästan halverats.

Det har nu gått över ett år sedan pandemin slog till i Sverige och vaccineringsarbetet pågår för fullt ute i kommunerna. De senaste veckorna har smittan trots detta ökat i flera av kommunerna i Bohusläningens utgivningsområde.

Men enligt färska siffror kan situationen vara på väg att vända. Efter flera veckor med stadigt ökade bekräftade fall i Uddevalla vände trenden förra veckan. 253 personer testade positivt för covid-19, vilket är en minskning från 302 fall veckan innan.

Nästan halverats på Orust

Störst minskning har inträffat på Orust. Efter att ha legat runt 60 bekräftade fall två veckor i rad visar de nya siffrorna på en rejäl sänkning då 35 testades positivt förra veckan.

Tanums kommun ser en minskning från 43 till 30 fall och i Strömstad har det minskat från 38 till 26 personer som testat positivt.

I Munkedal och Sotenäs är situationen nästan oförändrad med en ökning av något enstaka fall. Förra veckan uppvisade 58 respektive 36 personer positiva test.

I Färgelanda har den största ökningen av smittan inträffat. 34 personer har testat positivt i jämförelse med 28 personer veckan innan.