Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Niklas Claesson, kommunikationschef NU-sjukvården. Bild: Stefan Bennhage

Antalet som vårdas i NU-sjukvården minskar – men ökar i regionen

Siffrorna på inneliggande patienter som vårdas för covid-19 inom NU-sjukvården fortsätter minska – men i regionen ser situationen annorlunda ut.
– Det finns fortfarande orosmoln på himlen eftersom siffrorna i regionen fortsätter öka, säger NU-sjukvårdens kommunikationschef Niklas Claesson.

LÄS MER: Antal covid-patienter minskar i NU-sjukvården

NU-sjukvården är inne i en period där antalet inneliggande patienter som vårdas för covid-19 successivt minskar. En lugn helg har passerat, enligt Niklas Claesson, och lediga vårdplatser finns.

– Just nu är vi inne i ett lugnt skede, säger Niklas Claesson.

Ökande siffror i regionen

På måndagen rapporterades 38 inneliggande patienter varav 4 på IVA. En minskning med 6 respektive 2 patienter jämfört med söndagen, då 44 patienter vårdades, varav 6 på IVA. I stället pekar Claesson på de ökande siffrorna i regionen.

– Det man kan notera är att Västra Götalandsregionen har ökat på totalen. Hos oss är siffrorna något lägre, men det fortsätter komma in mer fall i regionen, säger Niklas Claesson.

I dag rapporterades 307 inneliggande patienter som vårdas för covid-19 på något av sjukhusen i Västra Götalandsregionen. Förra torsdagen, alltså 28:e maj, vårdades 278 patienter.

– Det pågår fortfarande en smittspridning i samhället. Just nu är vi inne i ett lugnt skede, men det finns fortfarande orosmoln på himlen eftersom siffrorna i regionen fortsätter öka, säger Niklas Claesson.

LÄS MER: NU-sjukvården redo för att ta emot fler smittade

Den 1 juni kl. 10:00 fanns det totalt 307 inneliggande patienter med positiv covid-19, varav 66 på intensivvårdsavdelning (IVA), på sjukhusen i Västra Götalandsregionen.

NU-sjukvården:

38 personer varav 4 på IVA

Sahlgrenska Universitetssjukhuset:

156 personer varav 45 på IVA

Sjukhusen i Väster:

22 personer varav 3 på IVA

Skaraborgs sjukhus:

39 personer varav 8 på IVA

Södra Älvsborgs sjukhus:

52 personer varav 6 på IVA

Källa: VGR Data och analys