Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Anton somnade på tåget - vaknade utomlands

21-årige Anton Stenander hade varit ute och festat i Göteborg, sen tog han första tåget hem på småtimmarna. Men han somnade och väcktes av konduktören. Då var han inte ens kvar i Sverige längre.

Att ge sig ut och festa långt in på natten kan betraktas som en hård natt. Men det skulle bli betydligt kämpigare för 21-åriga Anton som satt sig på första morgontåget mot Trollhättan, klockan 04:30 på morgonen.

– Jag vaknar av att konduktören tar mig på axeln och frågar vart jag ska av varav jag svarar Trollhättan. Konduktören svarar oroligt att det var ett tag sen men jag är ju helt nyvaken och fattar ungefär ingenting så jag svarar glatt "Men du det är luuugnt, jag löser det!" 

Men när Anton väl vaknar till och tittar på klockan får han lite lätt panik. Då är klockan 07 på morgonen. Resan från Göteborg till Trollhättan tar 35 minuter.

– Så jag springer av tåget och får ännu mer panik när jag ser en skylt som det står "HALDEN" på. Jag hade alltså kommit till Norge, berättar Anton som fortfarande inte kan tro sina egna ord.

Inga pengar och nästan inga batterier

Inte nog med det. Olyckan hade varit framme redan under själva utekvällen i Göteborg. Då hade skalet till hans telefon gått sönder, så både hans körkort och betalkort hade försvunnit.

– Så där stod jag med bara min telefon som hade 2% batteri, härligt liksom! Tur i oturen så skulle jag gå till väntrummet men råkade istället gå fel. Då hamnade jag inne i en konduktörs kontor. Han gav mig en laddare så jag kunde ladda min telefon i det riktiga väntrummet.

Dessvärre gick inte nästa tåg förrän klockan 08:45. Så Anton fick sig en snabbvisit i Norge på två timmar och kom slutligen hem klockan 11 på morgonen.

– Det skulle tagit mig under en timme att komma hem. Men istället tog det mig sju timmar istället. Som plåster på såren fick jag i alla fall åka hem gratis, säger Anton och skrattar åt sin egen olycka.

Ryktet har fått vingar

Anton jobbar till vardags på Liseberg. Där har ryktet om hans misslyckade resa spridit sig som en löpeld.

– Många har sagt att det bara är sånt som händer på film! Min arbetsledare skojade och sa att jag skulle få fast anställning för att det var det roligaste han någonsin hört. Folk som jag aldrig sett eller pratat med på jobbet kom fram och frågade skrattandes om det var jag som var i Norge.

Äventyret blev dessutom väl dokumenterat av Anton själv. Missa inte bildspelet där man kan följa hans vrickade resa, steg för steg.