Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/2

Bäver räddades efter flera dagar i en sluss

Under en fisketävling i Trollhättan hittade några barn en bäver som var fast på botten i en sluss. Först på söndag kväll kunde den räddas från sitt fängelse.

I fredags hade Sportfiskarna Trollhättan-Vänersborg en tävling vid det gamla sluss- och parkområdet Gamle dal i Trollhättan. Då upptäckte några barn att en bäver på något sätt kommit in i en av slussarna. Och när den väl kommit dit kan den inte ta sig därifrån på egen hand, utan är instängd mellan portarna och de höga väggarna.

– Vi vuxna ringde till polisen, räddningstjänsten och djurambulansen men ingen har kunnat eller velat hjälpa till, säger en person som var med i fredags.

När hen återvänder till platsen på söndagseftermiddagen var bävern fortfarande kvar nere i slussen. Den låg i mitten av slussen där botten är lite högre och inte nås av vattnet. Den verkade först livlös, men rörde på sig efter ett tag.

– Men han får ju ingen mat här nere så den kommer att svälta ihjäl där nere, säger en personen.

Från Närf sa man att det normalt sett inte är ett uppdrag för räddningstjänsten, men uppgav att man skulle försöka kontakta kanalcentralen i Trollhättan angående bävern. Men senare under kvällen begav sig räddningstjänsten ändå ut till Gamle dal, eftersom personalcentralens personal inte kunde komma till bäverns undsättning förrän på måndagen.

– Vi ryckte ut och tittade hur det såg ut och tog det som en liten övning. Vi hjälpte den upp och släppte ut den i vattnet, berättar Tony Karlsson, inre befäl på Närf.