Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Thomas Andersson, samordnare för polisens båtsamverkan. Bilden har i övrigt inget med onsdagens misstänkta stölder att göra. Bild: TTELAA
Thomas Andersson, samordnare för polisens båtsamverkan. Bilden har i övrigt inget med onsdagens misstänkta stölder att göra. Bild: TTELAA

Båtmotortjuv gripen på bar gärning

Strax efter klockan två på torsdagen larmades polisen om ett pågående inbrott i flera sjöbodar vid Garviks camping på Rossö. På platsen kunde en man ertappas med flera stöldgods, bland annat en båtmotor. Även en båt stals av en misstänkt kompanjon till mannen.

– Den här mannen satt i en bil som med en båtmotor, en kompass, fiskespön och massor av annat blandat gods från sjöbodar vid campingen, säger Thomas Andersson, samordnare för polisens båtsamverkan.

Enligt honom ska det inte handla om någon utländsk liga som ertappats. Mannen ska vara lokal person som är känd av polisen sedan tidigare. Polisen misstänker även att en annan person har varit med mannen vid stölderna då en båt saknades från platsen.

– Troligtvis har en annan person har åkt iväg med den här båten. Vi har kontaktat kustbevakningen, berättade, Thomas Andersson, under torsdagen.

Båten påträffades i Strömstad senare under kvällen. Men polisen har inte gripit någon som misstänks för båtstölden.

– Mannen som greps med stöldgodset sitter kvar anhållen. Vi arbetar vidare med ärendet så får vi se vart det leder, säger Lasse Stöm, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Uddevalla under fredagsförmiddagen.