Bebis i barnvagn försvann – kvinna gripen

En kvinna har gripits, misstänkt för inblandning i en sex månader gammal bebis försvinnande. Bebisen försvann från sin mamma utanför en förskola i Hisings Kärra på tisdagen. Det lilla barnet hittades senare vid Coop Forum Bäckebol – över sju kilometer från platsen för försvinnandet.

ANNONS

En kvinna har gripits, misstänkt för inblandning i en sex månader gammal bebis försvinnande. Bebisen försvann från sin mamma utanför en förskola i Hisings Kärra på tisdagen.

Det var barnets mamma som kontaktade polisen vid 14-tiden på tisdagen. I samband med att hon skulle hämta ett barn på en förskola i Hisings Kärra ställde hon barnvagnen med sin sex månader gamla bebis i utanför.

– Hon var inne på förskolan i runt tio minuter och när hon kom tillbaka var både barnvagnen och bebisen borta, sa Peter Adlersson.

Ett intensivt sökande drogs genast igång, främst i närområdet vid förskolan och kollektivtrafik och taxi underrättades.

ANNONS

En särskild händelse

Polischef i beredskap beslutade strax därefter att starta en så kallad särskild händelse. Det innebär att ytterligare resurser kunde sättas in i sökandet. Även polis från övriga delar av regionen bidrog i insatsen.

Hundpatruller, rytteriet och helikopter sattes in i sökandet.

Barnet hittades på Coop vid Bäckebol efter 16-tiden på tisdagen, och mår enligt polisen bra. En person ska ha hittat barnet och larmat väktare. Avståndet mellan förskolan och Coop är 7,3 kilometer.

Ett vittne som var på plats berättar att barnet hittades på ett kafé inuti köpcentrumet.

– Det gick jättelugnt till. Men det var hur mycket poliser som helst på plats här, säger personen.

Rubriceras som misstänkt människorov

Vid 16.45 meddelade polisen att man gripit en kvinna i 40-årsåldern, misstänkt för människorov.

– Hon är på väg in för att höras just nu, säger Peter Adlersson.

Polisen håller fortfarande på att samla iakttagelser kring händelsen. Exempelvis hur barnet fraktats från förskolan till Bäckebol.

– Vi har mycket kameramaterial att gå igenom. Sedan ska vi prata med en del människor som hört av sig.

Man utesluter inte att fler personer kan vara inblandade i försvinnandet.

Enligt polisen finns det i nuläget inga indikationer på att ett familjedrama skulle ligga bakom försvinnandet.

– Vi har kontaktat barnets pappa och bland det första vi tittade på när det här kom in var om det finns någon hotbild mot någon i familjen. Vi har inte hittat något sådant, säger Peter Adlersson.

ANNONS

Barnet och föräldrarna fördes till sjukhus i ambulans för kontroll men enligt polisen ska ingen vara fysiskt skadad.

Förälder såg när barnet togs

GP har pratat med en förälder som också har barn på den aktuella förskolan. När hon själv hämtade sitt barn ska hon ha sett den nu gripna kvinnan när hon tog bebisen.

– De gick ut genom grinden och jag vände mig om och tittade eftersom vi har likadan barnvagn. Jag reagerade på att hon såg stressad ut och att jag aldrig sett henne innan, men då tyckte jag inte att det var så konstigt, berättar hon.

ort efter hon befunnit sig på förskolan fick hon lämna sina vittnesuppgifter till polisen.

Framförallt reagerade hon på att personen körde en barnvagn där den ena sittdelen var tom.

– Du hämtar ju alltid ett barn, du går inte därifrån med bara ett barn.

Precis som mamman till barnet som försvann hade hon lämnat sin bebis i vagn utanför förskolan medan hon gick in. Hennes barn låg då tio meter från barnet som togs.

– Det är fruktansvärt. Min fem månader gamla son låg i sin likadana Bugaboovagn exakt samtidigt. Det kunde lika gärna vara han som försvann, säger hon och fortsätter:

– Man blir helt kall när man tänker på det.

ANNONS
ANNONS