Efter att räddningstjänstens dykare tog sig ner till bilen på botten kunde fordonet under fredagsförmiddagen bärgas upp från Mölndalsån.
Efter att räddningstjänstens dykare tog sig ner till bilen på botten kunde fordonet under fredagsförmiddagen bärgas upp från Mölndalsån. Bild: Läsarbild

Bil har kört ner i Mölndalsån

En personbil körde under fredagsmorgonen av okänd anledning kört ner i Mölndalsån.
– Bilen har sjunkit, personen som åkte i den är utom fara och har hoppat från taket på bilen till kajen, säger Joakim Hallin på räddningstjänsten.

ANNONS
|

SOS larmades om händelsen strax efter klockan 09.00 på fredagsmorgonen. När räddningsstyrkorna var framme vid platsen höll bilen på att sjunka och bilens förare stod då på en kaj vid Grafiska vägen som ligger vid kommungränsen mellan Göteborg och Mölndal.

Räddningstjänsten fanns under morgonen på plats med dykare för att hjälpa till med bärgningen av bilen som var klar vid 10.30-tiden.

Oklart hur bilen körde ner i ån

Omständigheterna kring hur bilen körde ner i Mölndalsån är i nuläget oklara för räddningstjänsten.

– Jag vet faktiskt inte hur bilen hamnade i ån. Men personen som färdades i bilen ska vara utom fara och har berättar att han eller hon hoppade från biltaket till kajen. Personen har antagligen fått bada lite för att ta sig upp på taket, men exakt hur det här har gått till vet inte jag, säger Joakim Hallin, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten.

ANNONS
Av spåren att döma verkar bilen ha rullat ner i Mölndalsån från en parkering på Grafiska vägen som ligger vid kommungränsen mellan Göteborg och Mölndal
Av spåren att döma verkar bilen ha rullat ner i Mölndalsån från en parkering på Grafiska vägen som ligger vid kommungränsen mellan Göteborg och Mölndal Bild: Anders Ylander

Polisens presstalesman Tommy Nyman uppger att polisen har varit vid platsen, men att han i nuläget inte heller har några detaljer kring hur bilen hamnade i vattnet.

– Det jag kan se är att patrullen har skrivit att det handlar om en trafikolycka utan misstanke om brott. På något sätt har bilen åkt ner i vattnet, men hur vet jag inte, säger Tommy Nyman.

ANNONS