Bil voltade i centrala Kungälv

En bil har voltat på Rökgatan i centrala Kungälv. Räddningstjänsten är på plats för att klippa upp bilen för att få ut en person.

ANNONS
|

Vid kvart över två larmades räddningstjänsten till Rökgatan i Kungälv. En bil har slagit runt inne i staden.

– Det är en bil som har voltat. Initialt fick vi till oss att bilen låg på sidan, men det visade sig att den stod på alla hjulen när vi kom fram, säger Fredrik Johansson, insatsledare vid Bohus Räddningstjänstförbund.

Sjukvårdspersonal på platsen har beslutat att bilen ska klippas upp så att föraren kan tas ut på ett säkert sätt.

– I och med att man gör ett säkert uttag så kan man bedöma att skadorna inte ska vara för allvarliga, då hade man gjort ett snabbt uttag istället, säger Fredrik Johansson.

ANNONS

Räddningstjänsten förväntas vara på plats och jobba på platsen fram mot en stund efter klockan 15, men vid den tiden uppger polisen att man inte hört något nytt.

–Fortfarande ingenting om att han ska vara avförd. Än så länge inget om att han blivit förd med ambulans. Vi har beställt bärgare, säger Christer Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

Det finns misstankar om rattfylleri, berättar han.

Fördes med ambulans

Senare på eftermiddagen bekräftar räddningstjänsten att insatsen har varit framgångsrik och att man lämnat platsen.

– De klippte ut honom ur bilen och skadorna bedömdes inte som livshotande som jag förstod det. Han åkte i väg med ambulans, säger Fredrik Johansson.

I samband med att räddningstjänsten lämande vid tretiden på torsdagseftermiddagen, bärgades också bilen.

– I den vevan blev det framkomligt där nere också, säger Fredrik Johansson.

ANNONS