Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Bilist körde ner i pool

Bilturen fick ett blött slut - i en pool. Det hände i Dannike utanför Borås. Den unge föraren chockades och fördes till sjukhus.

Larmet till SOS Alarm klockan 17.35 på tisdagen berättade kort om en personbil som kört ner i en pool och att en person var uppe ur vattnet.

Olyckan inträffade vid väg 1700, i höjd med Rammsjön i Dannike, en ort sydost om Borås.

Polisen uppgav att bilen kört tvärs över en tomt innan den hamnade i poolen, uppenbarligen med ganska god fart.

Vad som hände med föraren var inte omedelbart bekant. Men det stod snart klart att det var en man född 1997, som lyckades ta sig upp ur poolvattnet själv

- Bilen är en blå Volvo 944 och föraren ska vara chockad, men skadeläget är oklart, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Föraren kördes omskakad till sjukhus för kontroll. Ingen annan ska ha funnits i vägen för honom, på land eller i poolen.

Bilder visar hur bilen står på nosen i poolen och med baken i vädret.

Hjulspåren i gräsmattan vittnar om bilens framfart, och resterna av det vita staketet om att det inte var en planerad ankomst till poolområdet, omgivet av exotiska växter och med en vit, ståtlig trävilla med tegeltak i bakgrunden.

Orsaken till olyckan är okänd.

Enligt polisen ska förarens nykterhet testas på sjukhuset, vilket är rutin. Polisen konstaterar också, mycket riktigt, att bärgare behövs på platsen.

Borås tidning har pratat med ägarna till huset och poolen.

- Jag var i telefon med min son och hörde en hög smäll. Han frågade vad det var som lät och när jag tittade sa jag att det ligger en bil i vår pool, säger en av ägarna till bt.se.

Föraren var helt i chock. Han fick hjälp ur bilen.

- Han skakade men var okej. Det tog ett tag innan man fattade. Det var så orealistiskt på något sätt. Nästan som en Gevaliareklam, om du får oväntat besök, säger en av ägarna till bt.se.