Biljakten slutade i trädgård – förare åtalas

Efter en livsfarlig färd i centrala Strömstad brakade bilen in i en häck till en villaträdgård. Föraren åtalas nu för grovt rattfylleri.
– Där ser man hur polisen tänker. Kör man av vägen så misstänker de automatiskt att man är onykter, försvarar sig den misstänkte.

ANNONS
|

Polisen hade i mitten av april upprättat en trafikkontroll på Ringvägen i Strömstad. När en mörk Volvo skulle vinkas in fortsatte den i stället i hög fart, och polismannen fick kasta sig åt sidan för att inte riskera att bli påkörd.

Polispatrullen tog upp jakten på bilen, och de har beskrivit färden som mycket trafikfarlig där Volvon ska ha kört emot trafikriktningen så att andra bilar fick väja och inte bromsat in vid övergångsställen.

"Polisen tar mig hela tiden"

Jakten pågick i 600–700 meter och poliserna var på väg att avbryta eftersom det var mycket annan trafik ute, men då svängde Volvon in på en mindre väg där föraren förlorade kontroll på bilen och körde in i en häck.

ANNONS

Föraren åtalas nu grovt rattfylleri då han ska ha haft narkotika i kroppen under körningen.

– Det är lögn. Osanna saker som de kommer med. Där ser man hur polisen tänker. Kör man av vägen så misstänker de automatiskt att man är onykter, har han sagt i förhör.

Han åtalas också för olovlig körning då han tidigare blivit av med sitt körkort.

– Polisen tar mig hela tiden, så jag får aldrig tillbaka mitt körkort, har mannen sagt.

Mannen förnekar brott.

ANNONS