Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Bohuslän på topplista för äventyrsturister

När den brittiska tidningen The Telegraph listar världens 50 främsta äventyrsresmål får ikoniska platser som Machu Picchu, Galapagosöarna och kinesiska muren konkurrens av - Bohuslän.

Tidningens resereporter Richard Madden listar oförglömliga äventyr som ska vara tillgängliga för de allra flesta.

Kajakpaddling och camping på någon av öarna i det bohuslänska kustbandet tar en plats på hans lista. "Bohuslän erbjuder bland de bästa kajakområdena i Europa", skriver han.

Redan 2013 placerades Bohuslän som sjua på en lista över världens vackraste vildmarksområden det amerikanska tv-bolaget CNN .

Att strömmen av turister har ökat och att just kajakföretagen fått ett uppsving är tydligt.
– Flera företag har sedan tre år tillbaka styrt om sin verksamhet till att ha internationella gäster som sin huvudmarknad. De utländska turisterna kommer hit för att paddla även på våren och hösten i stor utsträckning, berättar Johan Wetterberg, kommunikatör på Turistrådet Västsverige.

Turistrådet jobbar målmedvetet med att locka paddlare från hela världen och samverkar med besöksnäringen för att hitta produkter kring detta. Att bjuda in till och hantera omkring 100 mediebesök från hela världen varje år är en av marknadsföringsstrategierna där Turistrådet avsatt särskilda resurser. Och den har betalat sig.

– Vi fick en tydlig effekt bland annat efter CNN:s inslag och artikel för några år sedan, berättar Johan Engström, affärsutvecklare på Turistrådet.