Lisa Jacobsson, volontär på Suicide Zero tog emot checken av Bohusläningens försäljningschef Terese Dewill.
Lisa Jacobsson, volontär på Suicide Zero tog emot checken av Bohusläningens försäljningschef Terese Dewill. Bild: Isabella Persson

Bohusläningen skänker över 60 000 till Suicide zero

Under en kampanj som fortlöpte under vintern samlade Bohusläningen tillsammans med företagare ihop över 60 000 kronor till den ideella föreningen Suicide zero. Under onsdagen överlämnades checken.

ANNONS
|

62 250 kronor samlades totalt in till Suicide zero under vintern. Föreningen arbetar för att motverka självmord. Lisa Jacobsson arbetar som volontär för föreningen och var den som tog emot checken.

– Det har märkts att behovet av hjälp växer när samhället ser ut som det gör. Jag har själv en bakgrund av psykisk ohälsa och den här tiden har varit påfrestande för många av oss. Så det här betyder mycket, säger hon.

Bohusläningen inledde samarbetet med föreningen redan förra året. Laila Vestlie, marknadskoordinator på Bohusläningen berättar att det var en självklarhet att genomföra kampanjen även under detta år.

ANNONS

– 2020 har varit väldigt speciellt för oss alla och det har varit tufft. Självmord är något som berör oss alla, vi känner alla någon som blivit drabbad. Därför kändes det självklart att få göra detta just i år, för att kunna göra skillnad, säger hon.

Lisa Jacobsson, volontär på Sucide Zero tog emot checken.
Lisa Jacobsson, volontär på Sucide Zero tog emot checken. Bild: Isabella Persson

Pengarna kommer gå direkt in i föreningens arbete och ska bidra i arbetet för att hjälpa människor med suicidtankar.

– Bland annat kommer de att finansiera de föreläsningar som vi genomför, säger Lisa Jacobsson.

ANNONS