Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Högt tryck på provisoriskt pass på Landvetter flygplats. Under söndagen nådde Gränspolisen sin maxkapacitet klockan 10.00. Bild: Janerik Henriksson / TT
Högt tryck på provisoriskt pass på Landvetter flygplats. Under söndagen nådde Gränspolisen sin maxkapacitet klockan 10.00. Bild: Janerik Henriksson / TT

Bokningstiderna slut – inga fler provisoriska pass finns på Landvetter flygplats

Alla tider för provisoriska pass på Landvetter flygplats är fullbokade för söndagen. Det meddelar gränspolisen under förmiddagen.

Polisen har vid flera tillfällen flaggat för att tiderna för förnyandet av pass är få då trycket på passförnyelse är högt. Nu har även Landvetter flygplats ett ansträngt läge.

LÄS MER: Så långa är köerna för att skaffa nytt pass i Uddevalla

I och med långa köer för att förnya sitt pass hos polisen har fler resenärer valt att istället använda sig av ett provisoriska pass som utfärdas på Landvetter flygplats. Gränspolisen har bara möjlighet att tillverka ett visst antal provisoriska pass per dag, och nu är tiderna slut även där.

– Resenärer ska ha köat från halv sex på morgonen för en tid för ett provisoriskt pass enligt personal på plats, och klockan tio var tiderna helt slut, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson för region Väst.

Polisen uppmanar nu resenärer att planera väl för sina reser då några provisoriska pass inte kan garanteras när trycker för semesterresor är så pass högt. En redan betalt flygbiljett är på inget sätt någon garanti för att få ett tillfälligt pass.

– Man måste vara ute i god tid och det finns inga garantier, säger hon.

Det provisoriska passet gäller för den specifika resan men inte längre än sju månader.