Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Brand i boendebarack

Polis och räddningstjänst skickades under onsdagseftermiddagen till en ort i Tjörns kommun efter larm via SOS om brand i barack. Räddningstjänsten ryckte ut med sex enheter.

– Det ska komma rök ifrån en eller flera boendebaracker. Vi håller på att rökdyka just nu. Jag kan inte svara på om det finns några människor i baracken, säger Maria Berndtsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg vid 16.20.

Även polis befann sig på platsen.

– Vi är fortfarande på plats. Räddningstjänsten ska ha sökt igenom baracken nu. Enligt mina uppgifter ska det bo människor där, men räddningstjänsten har inte anträffat någon person i sitt arbete. Det är fortfarande oklart om det rör sig om en eller flera baracker, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisen region Väst.

16.40 rapporterade polisen att det rörde sig om en fullt utvecklad brand.

– Jag kan se att vi är framme på platsen, men jag har inte fått mer information än så, säger teamledare på SOS Alarm.

Knappt en och en halv timme efter att larmet gått kunde polisen lämna platsen.

– Det ska inte finnas någon person kvar där man sökte. Polisen är klara på platsen, men de ska återkomma gällande eventuella avspärrningar. Det är fortfarande oklart, säger Anna Göransson.

Okänt vad som orsakade branden

Det finns i nuläget inga uppgifter om vad som orsakat branden.

17.15 uppgavs branden vara släckt.

– Barackerna är släckta. Vi utför bara kontroller på plats just nu, säger Maria Berndtsson.

Anders Svensson är insatsledare hos Räddningstjänsten Södra Bohuslän. Han meddelar på onsdagskvällen att det bara rörde sig om brand i en barack.

– Den brann ut ur ett fönster på en barack. En granne hade varit inne och försökt släcka med pulversläckare innan vi kom fram. Det var en man som bodde i baracken och inledningsvis visste vi inte var han befann sig, men han kom hem efter ett tag. Vi kunde lämna platsen 18.15.