Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/10

Brand i industribyggnad i Göteborg

En brand bröt ut i en industribyggnad i Aröds industriområde under tisdagsmorgonen. Flera stationer deltog i släckningsarbetet. Ingen person uppges vara skadad.
– Det har brunnit i flera delar i lokalen, sade Petter Backlund, räddningsledare på plats strax före klockan åtta.

Räddningstjänsten i Storgöteborg larmades klockan sex på tisdagsmorgonen om en brand i en större industribyggnad i Aröds industriområde på Hisingen i Göteborg. Tre stationer kallades till branden och totalt har det varit 20-25 brandmän på plats.

– Läget är lugnt nu, men vi har inte kontrollerat hela taket än, två stationer kommer att vara kvar och fortsätta att jobba, Det har brunnit i flera delar i lokalen, sade Petter Backlund, räddningsledare på plats strax före klockan åtta.

Släckningsarbetet kommer ta tid

När räddningstjänsten anlände konstaterade de att det var rökutveckling från stora delar av taket på byggnaden och det visade sig brinna i takkonstruktionen.

– Det har brunnit i innertaket och då sprider det sig, sade Petter Backlund.

Enligt SOS Alarm kom det rök ur byggnaden som luktade kraftigt. Polisen meddelade att det ska ha funnits däck i lokalen och de spärrade därför av området för biltrafik.

Orsaken till branden är i okänd och ingen rapport om personskador finns, skriver räddningstjänsten i ett pressmeddelande.

Branden var vid tio-tiden på förmiddagen släckt och under kontroll.

– Men vi fortsätter att bryta upp taket och kolla så att det inte ligger någon glödbrand. Det är för att säkerställa att det inte ligger något kvar som kan blossa upp igen, sade Lars Larsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten då.

Strax innan klockan tre på eftermiddagen lämnade räddningstjänsten platsen.