Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Brofel orsakar störningar i tågtrafiken

Ett brofel orsakade under onsdagseftermiddagen störningar i tågtrafiken. Sedan uppstod ett elfel i Öxnered, som orsakar stopp och förseningar.

Det gäller järnvägsbron i Trollhättan, som under onsdagseftermiddagen fick problem. Vid 14.15-tiden var det helt stopp i tågtrafiken norr om Trollhättan. Detta orsakade både inställda tåg och förseningar i tågtrafiken från Göteborg och norrut mot Karlstad. Även tågtrafik till och från Uddevalla berördes.

Problemet på bron i Trollhättan avhjälptes under eftermiddagen, men då uppstod ett elfel i Öxnered istället. Det går nu inga tåg på mellan Trollhättan och Karlstad – inte heller mellan Vänersborg och Uddevalla, meddelar Trafikverket på sin hemsida.

– Där är prognosen till 19.00. Tågen går till Trollhättan och det blir ersättningsbussar till Vänersborg, säger Mikael Höije, störningskoordinator på Västtrafik.

Men prognosen för när problemet skulle vara avhjälpt flyttades fram – först till klockan 20, sedan till klockan 21 och till klockan 22: ”Trafiken beräknas återupptas 22.00”, skriver Trafikverket på sin hemsida.

Mer trafik om respektive avgång finns i Västtrafiks app och hos SJ.