Butik i Strömstad brandskadad

En livsmedelsbutik i Strömstad brandhärjades under lördagen. Elden tros ha startat i anslutning till en varmvattenberedare.

ANNONS
|

Larmet till räddningstjänsten kom vid kvart över tre på lördagseftermiddagen, om att det brinner i en butik på Oslovägen i Strömstad.

Strax före klockan fyra uppger räddningstjänsten att de bekämpat större delen av branden, men att fastigheten alltjämt är rökfylld och att de fortfarande arbetar på platsen.

En stund senare meddelar de att branden i stort är släckt, men att det blivit en del materiella skador.

- Vi har lämpat ut en del material från krypvinden, och fortfarande så jobbar vi på krypvinden för att säkerställa att vi inte har någon fortsatt spridning i takkonstruktionen. Övriga delen av butiken har vi ventilerat med hjälp av fläktar, säger Tomas Rönnberg, insatsledare på räddningstjänsten i Strömstad och Tanum.

ANNONS

Är det mycket som har blivit rökskadat?

- Ja, en del rök har det ju varit. Men man håller på och avvecklar butiken och flyttar verksamheten till Svinesundsområdet, så det fanns ingen verksamhet här idag. Men det fanns fortfarande en del varor kvar i butiken.

Branden ska ha startat i ett förråd och sedan spridit sig därifrån, vilket gör att även själva fastigheten, som är en fristående byggnad på cirka 200 kvadratmeter med plåtfasad, har fått vissa skador, berättar Tomas Rönnberg.

- Det står kvar, men sedan är det klart attförrådsytan och taket i hörnet, där är det skadat. I övrigt så står fastigheten, säger han.

Vad som orsakat branden är inte helt klarlagt, men enligt räddningstjänstens bedömning tros den ha startat i anslutning till en varmvattenberedare, säger Tomas Rönnberg. Det blir dock upp till polisen att avgöra om det ska göras en teknisk undersökning av platsen eller inte.

ANNONS