Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/14

Denna artikel ingår för dig som är kund.

Comeback för Vänersnön - risk för halka

Fram till torsdag förmiddag kan det komma mellan fem och tio centimeter snö med lokal variation, enligt vädertjänsten Foreca. På torsdagsmorgonen hade ett snötäcke på ett par decimeter lagt sig i bland annat Trollhättan.

På torsdag morgon hade ett snötäcke på cirka två decimeter lagt sig över Trollhättan och temperaturen låg på runt 7-8 minusgrader. Kollektiv- och tågtrafik flöt utan några störningar och inga större trafikolyckor har rapporterats. En bil på väg från Åsaka har halkat av riksväg 42 strax innan Mulltorpsrondellen.

Du läser nu en av dina fria artiklar på bohuslaningen.se

– 500 meter innan rondellen har den kanat ner i diket. Bilen har inte fått några större skador och föraren har tagit sig ur bilen själv. Bärgare är redan på väg, säger Tony Karlsson, inre befäl på Närf.

Det blev mindre störningar i trafiken under räddningsarbetet.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning i Västra Götaland, sydväst om Vänern. Enligt vädertjänsten Foreca är det Vänersnön som slagit till igen under natten. 

– Lokalt kan det komma ganska mycket snö på en gång, men det kan skilja sig en hel del i snömängd mellan ganska korta avstånd, säger meteorologen Kristoffer Molarin.

Vid en mätstation i Raddetorp, sydväst om Trollhättan har det uppmätts 6-7 centimeter. Enligt Foreca har det snöat något mindre i Vänersborg.

– Vänersborg får inte den största smällen, utan det har rört sig mer söderut, säger Kristoffer Molarin.  

Snöandet väntar hålla i sig under morgonen men avtar i styrka från förmiddagen och framåt, i takt med att vindarna avtar.

– Men vi kan nog räkna med cirka fem centimeter till, med lokal variation, säger Kristoffer Molarin.

Det finns risk för halka och Maria Jönsson råder alla att vara försiktiga på vägarna och uppmärksamma i trafiken.

– Man ska använda sitt sunda förnuft, säger hon.

Då kallare luft drar ner uppifrån kommer temperaturen under torsdagen att ligga på 6-8 minusgrader. Kylan håller i sig under fredagen men under kvällen ser moln ut att dra in och medför att kylan dämpas.