Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Mario Brancaglioni/Thomas Johansson/TT
Bild: Mario Brancaglioni/Thomas Johansson/TT

Då kan Fyrbodal få centrum mot hedersvåld

Ett av de nationella center mot våld i nära relationer, med särskilt fokus på hedersrelaterat våld och förtryck som regeringen beslutat att avsätta pengar för kan komma att hamna i Fyrbodal.

Titti Andersson, teamchef Välfärdsutveckling på Fyrbodals kommunalförbund, anser i ett pressmeddelande att det är ett kvitto på att delregionen är väldigt duktiga i sitt arbete mot våld på olika sätt.

Centret i Fyrbodal ska rikta sig till unga mellan 13 och 26 år som riskerar hedersrelaterat våld. Nästa steg mot centrumet är att hitta formerna för satsningen.

"Behovet av stöd är stort"

– Behovet av stöd till människor som lever med våld är stort, och särskilt stort för de som lever med hedersrelaterat våld och förtryck. Både socialtjänsten och skolan möter unga och vuxna i svåra livssituationer där hedersnormer råder och konkret stöd i det arbetet är mycket välkommet, säger Anders Sandberg, projektledare på Fyrbodals kommunalförbund i samma pressmeddelande.

En av anledningarna till att centrumet kan placeras i Fyrbodal är på grund av att det redan finns en samverkansstruktur där flera andra liknande verksamheter redan drivs gemensamt av kommunerna i Fyrbodal, till exempel barnahus.