Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vaccinering mot svininfluensan  Vaccin spruta  sprutor Bild: HENRIC LINDSTEN
Vaccinering mot svininfluensan Vaccin spruta sprutor Bild: HENRIC LINDSTEN

Då släpps vaccinationstider för nästa åldersgrupp

Från och med onsdagen den 30 juni kommer personer födda 1986 och tidigare kunna börja boka tid för vaccination mot covid-19.

Sedan tidigare har bokning av vaccinationstider varit möjligt för personer i riskgrupp som är 18 år och äldre, men i övrigt är det just nu personer som är födda 1976 eller tidigare som kallas, alltså 45 år och äldre.

Under fredagen står det klart att regionen från och med den 30 juni kommer börja kalla personer födda 1986 och tidigare, alltså 35 år och äldre.

Västra Götalandsregionen skriver i ett pressmeddelande att det är viktigt att tänka på att det finns en begränsad mängd tider och de kan snabbt ta slut redan första dagen. Men nya tider läggs upp kontinuerligt.

– Det är också viktigt att komma ihåg att då ny grupp släpps på, kommer vaccinationerna av tidigare grupper inte att vara klara, de som är äldre har fortfarande chansen att boka tid. Vi har även kommande veckor en mycket större efterfrågan på vaccin än det vaccin som finns tillgängligt. Det kommer inte finnas vaccin till samtliga i den nya gruppen samma dag som det blir möjligt att boka, säger vaccinsamordnaren Kristine Rygge i pressmeddelandet.

Vaccination

I Västra Götaland vaccineras från 8 juni invånare födda 1976 och tidigare samt invånare i riskgrupp som ännu inte vaccinerats.

Bokningsbara tider söks via 1177.se

Det går att vaccinera sig hos valfri vaccinatör.

Vaccination mot covid-19 är kostnadsfri.

Tänk på att dos 1 och dos 2 ska tas på samma ställe.

Källa: Västra Götalandsregionen