Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt Bohusläningen
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: Stefan Bennhage

Då ställer Västtrafik om tabellerna till sommartid

Våren är här. Snart även sommaren. Och på söndag ska vi ställa om till sommartid här i Sverige. Men på Västtrafik kommer man inte ändra tiderna samtidigt som de flesta andra.

Klockan ska ställas om under natten mellan lördagen 30 mars och söndag 31 mars – eller så gör mobiltelefonerna det åt oss automatiskt. Det är då vi går över från vintertid till sommartid och förlorar en timme.

Det vill säga att tiden ändras från 02:00 på söndagsmorgonen till 03:00 på söndagsmorgonen i ett slag.

Ändrar tiden senare

Men för de som ska resa med Västtrafik under natten mellan lördag och söndag är det andra tider som gäller. De ställer nämligen om till sommartid i sina tabeller först klockan 04:00 under söndagsmorgonen. Fram tills dess fortsätter tidtabellen som vanligt.

Så här skriver bolaget på sin hemsida: "För att få trafiken att fungera på bästa sätt kommer Västtrafik inte att göra övergången till sommartid förrän klockan 04.00 på söndagsmorgonen. Om du inte ställer om klockan förrän du rest klart på natten så kan du följa tidtabellen som vanligt".

Tips: Kolla om mobiltelefonen är inställd på att automatiskt ändra tid eller inte, på så sätt vet du om tiden på telefonen stämmer överens med den verkliga tiden eller om du behöver ställa om till sommartid själv.